Fogszabályozás felnőttként? Valóban kellemetlenebb, mint gyerekkorban

2017-09-12

A szabályos mosoly érdekében sokan még felnőttkorban is belevágnak a fogszabályozásba. A felnőttkori fogszabályozás egyáltalán nem kellemetlen, hiszen rendkívül hasznos és ma már láthatatlan vagy átlátszó fogszabályozók is léteznek. Nem kell aggódni, hogy mit szólnak majd a munkahelyen vagy egy tárgyaláson, hiszen ezek a fogszabályozók szinte észrevehetetlenek. Talán kevesen tudják, de serdülőkorban is még időben vagyunk, ha fogszabályozásról van szó. 16-18 éves korig tart a késői vegyes fogazati időszak (Forrás: https://clinident.hu/kezeles/fogszabalyozas/).

 

Fontos, hogy felnőttként is átgondoltan döntsünk

Többféle lehetőség és módszer áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy végre szép mosollyal büszkélkedhessünk. A kivehető és a fix készülékek is elérhetők a kínálatban. A kezelések segítségével alapvető problémákat lehet megszüntetni és a fogak is kulturált megjelenést fognak biztosítani. A felnőttkori fogszabályozással kapcsolatban fontos megemlíteni, hogy ebben az életkorban már a fix fogszabályozó az, ami tényleg segít a problémák kiküszöbölésében. A kisebb egyenetlenségek esetén még a kivehető fogszabályozó is megoldást nyújt, de ha nagyobb a probléma, akkor bizony a fix megoldás jöhet csak számításba. Ma már nem hogy ciki, hanem egyenesen jó az, ha megmutatja valaki a külvilág felé, hogy foglalkozik a megjelenésével. Ma már nagyon esztétikus fogszabályozók érhetők el a széles kínálatban.

Sokkal olcsóbb a fogszabályozás, mint hinnénk

Sokan, amikor teljes ellenállást tanúsítanak a fogszabályozás irányába meggondolatlanul hozzák meg döntésüket. Ha belegondolunk, hogy a szabályozás nélkül a rendezetlen fogak sokkal sérülékenyebbek és tönkre is mennek, akkor bizony az ezzel járó költségekre is gondolni kell. Ilyenkor jönnek a foghúzások, jó esetben a folyamatos gyökérkezelések, az íny kezelése és bátran ide sorolhatjuk a fogpótlásokat is. Ha ezt a rengeteg kezelést hirtelen összeszámoljuk, akkor mindenkinek rá kell jönnie arra, hogy egy egyszeri beruházás a fogszabályozóba sokkal kifizetődőbb. Most teljesen mindegy hogy a fix vagy a kivehető verzióról beszélünk. Ma már nem a legolcsóbb mulatságok közé tartozik az, ha valakinek folyamatosan mennek tönkre a fogai. Minden egyes alkalommal röntgen készül. A probléma felismerése után következhet egy gyökértömés vagy egy foghúzás és ezután ég számolni kell a fogbeültetéssel vagy a korona felhelyezésének költségével is. Természetesen itt nem számoltuk bele az egyéb járulékos költségeket. Mindenképpen azt tanácsoljuk mindenkinek, hogy ne zárkózzon el a fogszabályozás lehetőségétől még felnőttkorban sem, hiszen nagyon hosszúra képes kinyújtani a saját fogak élettartamát.