Xbox One

Xbox One vagy Xbox One S? Megnéztük a különbséget

2017-11-07

A vásárlók már megszokhatták, hogy a Konzolok Szervize nevű konzol szakáruház, mint hivatalos PlayStation és Xbox kereskedés állandó jelleggel napirenden van a gyártók legújabb fejlesztéseivel, amit igyekszik megosztani vásárlóival is. Minden új hírről bővebben itt a konzolbolt weboldalán olvashat a kedves érdeklődő. Legújabban az szaküzlet vezetői egy igen fontos és sokak által feltett kérdésre kerestek választ A kérdés a következő: vajon megéri-e az Xbox One-t lecserélni Xbox One S-re?

Természetesen ilyenkor mindenki el szokta mondani a saját véleményét, hogy miért éri meg, vagy miért nem éri meg lecserélni, azonban erre csak akkor lehet érdembeli választ adni, ha kiderül, hogy van-e különbség a kettő között, és ha van, ez mekkora és miben mutatkozik meg. A Microsoft saját bevallása szerint nem olyan nagy a különbség, és csupán néhány ponton mutatkozik ez meg.

A különbség viszont mégiscsak különbség, ezért nyilván, hogy bizonyos játékok esetébe előnyt jelent, ha az ember Xbox One S-el nyomatja. A 4K- és a HDR – támogatás számottevő lehet, közben a GPU órajele 853-ról 914 MHz-re ugrott, sőt az ESRAM sávszélessé sem maradt 204 GB/s-on, hanem 219 GB/s-ra emelkedett. 4K-ban viszont játékokat nem élvezhetünk, csupán multimédiás tartalmakat. Magyarán, azoknál a játékoknál jelent előnyt az Xbox One S, amiknél a megnövekedett sávszélességet ki lehet használni, vagy amelyik dinamikus felbontás skálázást alkalmaz, továbbá amelyiknél nem korlátozzák a framerate-et, de ha mégis, akkor ott az adott cím képtelen a megszabott határt alapjáraton tartani.

Mindezekből egyértelműen látható, hogy mégiscsak van különbség az Xbox One S és elődje között. A kérdés most már csak az, hogy ki milyen típusú játékokkal szeretné kitölteni a szabadidejét, ugyanis ennek megfelelően dönthet arról, hogy megvásárolja-e az Xbox One újabb verzióját vagy sem. Bár látható, hogy bizonyos helyzetekben igenis megéri beszerezni az újat. Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy az Xbox One S-el élvezetesebb a játék, akkor most a Konzolok Szervize webáruházból megrendelheti, és pár munkanapon belül már élőben is megtapasztalhatja a különbséget.