Az ősz egyértelműen a betakarítások időszaka, amikor beérik a kemény munka eredménye. A szőlő az nemes gyümölcs, aminek hatalmas kultúrája van kis hazánkban, ugyanis hála a kiváló természeti adottságoknak, valamint a tápanyagban gazdag talajoknak lédús és ízletes termések teremnek a megfelelő gondoskodás mellett. Persze ezeket fel is kell jól dolgozni, amiben a speciális bogyózó gép tud sok segítséget nyújtani. Erre azért van kimondottan szükség a szőlő esetében, mert a szüret alakalmával természetesen nem lehet külön elválasztani a szemeket a szártól, hiszen az túl sok munkával járna. A bogyózó gép megteszi helyettünk ezt a feladatot. A hagyományos, régebbi módszerek alakalmával a szár is bekerült a lébe, aminek eredményeképpen savasabb jelleget kapott a bor a későbbiekben.
Ha szeretnénk ettől teljesen mentesíteni az italt és kifejezetten csak az édes harmóniára fókuszálunk, akkor mindenképpen megéri a modernebb kivitelű bogyózó gép mellett dönteni. Ez már a darálás alkalmával különválasztja a szárat, így az nem kerül bele a mustba. Nincs felesleges utómunka, hogy kézzel történjen meg a nem kívánt komponensek eltávolítása. A bogyózó gép továbbá kellően összeroppantja a szemeket, hogy azokból a beltartalom könnyebben távozni tudjon. Gyors és hatékony eljárás, ami energiakímélő módon működik. Amennyiben most szeretnénk nekilátni először a saját bor készítésnek komolyan, akkor a bogyózó gép az az eszköz, amire mindenképpen szükségünk lesz már a kezdeti szakaszban. A prenker.hu oldalon több variáns között válogathatunk teljesítmény és igény szerint.