A jó választás a balatoni nyaralók közül: Nádas vízparti ikerház

A jó választás a balatoni nyaralók közül: Nádas vízparti ikerház

2016-02-23

A balatoni nyaralók választéka nagyon nagy. Hogy megkönnyítsük a választást a balatoni nyaralók közül, ezúttal szeretnénk röviden bemutatni a Nádas vízparti nyaralónkat Balatonmáriafürdőn.

E vízparti vendégház tulajdonképpen egy ikerház, mely két egyforma házfélből tevődik össze és kitűnő választás egy nagy baráti társaság számára. Egy házfél 8 fő befogadására alkalmas, de kibérelhető a teljes nyaraló is, így 16 személy kényelmesen elfér. Egy házfél beosztása a következő:

  • földszint: konyha, nappali (étkező), fürdőszoba (zuhanyzó, WC) és egy hálószoba 2 fő részére, terasszal
  • emelet: egy hálószoba 4 fő részére, egy hálószoba 2 fő részére balkonnal es egy fürdőszoba (fürdőkád, WC)

A nyaralóhoz egy 1000 m²-es kert is tartozik, zöld gyeppel, rengeteg fával, ahol akár focizni, tollasozni is lehet. Itt vendégeink ingyen használhatják a nyugágyat, hintaágyat, kerti zuhanyzót, szallonasütőt, melyhez nyársat és fát is biztosítunk, és a nyolcszögletű fedett szaletlit. A kert végéből indul a lejárat a partra, ahol a nyaralónak saját napozó- és horgászstége is van. Mivel e vízparti vendégház horgászbarát, horgászni vágyó vendégeink számára felállítottunk a nádasban egy 4 m²-es horgászstéget, és egy ugyancsak 3 m²-es horgászstéget a vizen, 50 m-re a parttól, melyhez ingyen és korlátlanul használható a horgonnyal ellátott csónakunk is.

A balatoni nyaralásnak történelme is van. A XIX. században indult a balatoni gőzhajózás, ám ekkor csak az arisztokraták engedhettek meg maguknak egy kiruccanást a falusias Balatonra. A 30-as évekre kiépült a balatoni műút, ekkor már a középosztály számára is elérhető volt a balatoni vitorlázás, sétarepülés. Már a Horthy-korszakban is divat volt a balatoni nyaralás, és rendszeresen táboroztatták a tanulókat és a belügyminisztériumi dolgozókat. A Balaton mostanra már teljesen kiépült és a balatoni nyaralók bárki számára elérhetővé váltak.