A legjobb ergonómikus iskolatáskák

A legjobb ergonómikus iskolatáskák

2015-12-16

A gyerek számára megfelelő iskolatáska megvétele gyakran komoly fejtörést okoz a szülőknek. A gyerek elsődleges szempontja, hogy a kedvenc lovas, vagy Hello Kitty-s mintája legyen a táskán. Szülőként viszont a divat mellett szem előtt kell tartani minőségi és egészségügyi szempontokat is.

A kisiskolások gerince még nem elég erős a gyakran 5-8 kilós iskolatáskák cipeléséhez. Ekkora teher komoly problémákat okozhat. Világszerte népbetegségnek számító gerincferdülés, hát- és derékfájás egyik kiváltója oka lehet például a nem megfelelően kiválasztott hátizsák.

A helyes testtartást gyermekkorban alapozhatjuk meg, melynek egyik fontos eleme a megfelelően kiválasztott iskolatáska. Erre a problémára is létezik megoldás. Webáruházak kínálataiban találhatóak ergonómikus és anatómiai típusúak. A kettő közötti különbség lényegében csak a merevítő anyagában van, érdemes megvenni bármelyikről legyen szó. Amit viszont érdemes kerülni, a különböző húzható-gurulós és a válltáskák.

 

Kifejezetten elsősöknek készít gerincbarát táskákat a Belmil és a Herlitz. Ezek a termékek kialakításuknak köszönhetően könnyed, kényelmes viselést biztosítanak. Nem okoznak hátfájást, tároló részeikben praktikusan elhelyezhetőek az iskolai felszerelések.

Fényvisszaverő csíkokkal is el vannak látva, így a közlekedés is biztonságosabb. További hasznos tanács, hogy jobban eloszlik a gerincoszlopra nehezedő súly, ha a nehezebb könyveket a háthoz közelebb pakoljuk.