A szerver hosting megszabadít a többletköltségektől

A szerver hosting megszabadít a többletköltségektől

2015-10-16

Egy szerver vagy akár egy egész rendszer beszerzése önmagában is drága, a költségeknek azonban ez a kezdeti beruházás csak a töredékét adja. A nagyját azok az összegek jelentik majd, amelyeket az infrastruktúrára költjük.

Mit értünk ez esetben infrastruktúra alatt?

Minden szervernek szüksége van hűtésre. Egyetlen gép esetén ezt még viszonylag egyszerűen megoldhatjuk, egy komolyabb rendszer esetén azonban már olyan rendszerről kell gondoskodnunk, amely tervezést, komoly munkát és állandó odafigyelést igényel. Figyelnünk kell a szerverek és a szerverterem levegőjének hőmérsékletét, és persze a levegő tisztaságát is – szó szerint egyetlen porszem is okozhat végzetes meghibásodásokat.

Ennek a rendszernek redundánsnak kell lennie – ellenállónak az áramkimaradásokkal, extrém időjárási viszonyokkal, természeti csapásokkal szemben is, amelyek megbéníthatnák azt, s ezzel veszélybe sodorhatnák a rendszer épségét.

Ugyanez vonatkozik az energiaellátásra is. Szintén redundáns rendszerre lesz itt szükség, hiszen ha leáll a szolgáltatás, minden egyes perccel kimutatható veszteségeket szenved el a vállalat.

A biztonságra ugyancsak figyelni kell.

Beléptető rendszert kell kiépítenünk, hogy csak az illetékesek férjenek hozzá fizikailag a szerverekhez, akik nem lopnak adatokat, nem rongálnak (szándékosan vagy szándékolatlanul) eszközöket és így tovább.

Mindezek olyan költségeket jelentenek, amelyekre a rendszer tervezésének elején a legtöbben nem is gondolnak – s hogy a kiadások miért ilyen magasak, azon csak a kivitelezés közben, vagy akár csak akkor gondolkodnak el, amikor az már üzemel.

Erre ad megoldást a szerver hosting. Eszközeinket elhelyezhetjük egy olyan professzionális hoszting szolgáltató high-tech adatközpontjában, mint a DoclerNet, ahol mindentől biztonságban, a legalaposabban megtervezett és állandóan felügyelt infrastruktúra támogatásával működhet rendszerünk. Arra, hogy soha ne lépjenek fel váratlan zavarok tapasztalt szakemberek figyelnek, akik a váratlan körülményekre is fel vannak készülve.

A szerver hosting nem csak költséghatékony, egyben rendkívül praktikus megoldás is, amely a legkisebb cégektől a multinacionális vállalatokig mindenkinek időt és vesződséget takarít meg.