Átható bűz és csatornaszag a lakásban

Átható bűz és csatornaszag a lakásban

2017-02-24

 

Sajnos néha előfordul, hogy még a legtisztább háztartásban is terjeng a csatornaszag a lakásban. A konyhánkban vagy fürdőszobánkban terjengő bűzt csak ritka esetben okozhatja a dugulás. Ha meggyőződtünk arról, hogy dugulásnak nincs nyoma, és a csatornaszag még mindig érezhető, akkor azt okozhatja a légbeszívó szelep hiánya vagy a strang vezeték dugulása.

A légbeszívó szelep a nagyobb mennyiségű víz lefolyásakor játszik fontos szerepet, ilyenkor a lezúduló víz vákuumot idéz elő, ami kiszívhatja a bűzelzárókból a vizet, így lesz csatornaszag a lakásban. Ha állandó a csatorna szag, vagy bugyborékoló hangokat tapasztal, akkor valószínűleg hiányzik ez a szelep. A légbeszívó hiányát utólag is lehet pótolni, elhelyezhető a strang aknában vagy a tetőn is.

Sok esetben előfordul, hogy az építkezés során nem építik ki a csatorna kiszellőző vezetékeket, melyeknek igen fontos szerepük van. A kellemetlen szagok elkerüléséhez az udvari akna és az átadási akna nyílásait hagyjuk szabadon, ügyeljünk a padlóösszefolyók és lefolyók bűzelzáróira, valamint az alaphálózat szellőzőjének rendeltetésszerű használatára.

Ha sehogy sem tud rájönni, mi okozhatja a csatorna szagot és több próbálkozás után is terjeng a csatornaszag a lakásban, hívja a Duguláselhárítás Profin szakemberit, akik kiderítik és megszüntetik a probléma okát! De miért is válasszon épp minket? Mert nálunk ingyenes a kiszállás, átlagosan 2 órán belül a helyszínre tudunk érni, bármikor elérhetőek vagyunk, éjjel-nappal, hétvégén és ünnepnapokon is, kedvező árakkal dolgozunk, nem számolunk fel óradíjat, folyóméter díjat, megbízható, igényes munkát végzünk, amiért garanciát is vállalunk. Ha dugulási problémája pár héten belül újból visszatér, mi ingyenes újból elhárítjuk a problémát.