Az Adblue tartály nagyon praktikus

Az Adblue tartály nagyon praktikus

2017-05-08

A nagyobb vállalkozások jellemzően több járművel és munkagéppel is rendelkeznek, amelyek a cég mindennapos működését szolgálják. A munkagépek sokszor a vállalkozás motorját jelentik, így nagyon fontos a folyamatos karbantartásuk és üzemanyag-utánpótlásuk. Az Adblue tartály egy konténeres mobil üzemanyagtöltő berendezés, amely szigorú nemzetközi szabványok és meghatározott paraméterek figyelembevételével készül. A cél, hogy ez a rendszer minden körülmények között megfelelően működjön.

Anyagát tekintve az Adblue tartály lehet HDPE, azaz magas sűrűségű, kemény polietilén műanyag vagy inox acél, amelyek kiválóan ellenállnak az időjárás viszontagságainak. A mobil konténerbe szerelt rendszer ellenőrzött hőmérsékleten üzemel, szem előtt tartva a szigorú biztonsági előírásokat. Az Adblue tartály az alap kútoszlopon kívül felszerelhető különböző kiegészítőkkel is, mint például az önfeltöltő szivattyú vagy felügyeleti rendszer. Kapacitását tekintve maximum 30 000 l üzemanyag tárolható benne, függően az üzemanyag típusától és a megfelelő engedélyektől.

A tartály alapfelszereltségét képező kútoszlop szerves része az Adblue pisztoly, amely óriási választékban érhető el. Üzemanyag típusát vagy az átfolyás mennyiségét tekintve is több változat közül lehet választani. Létezik repülőgép és más vegyipari anyagok töltésére szánt pisztoly is. Egy Adblue pisztoly átlagosan 50l/perc üzemanyagot képes tölteni, de létezik akár 650l/perc kapacitással rendelkező modell is a piacon. A megszokott zöld színű a benzinhez, a fekete pedig a gázolajhoz való.

Működését tekintve létezik automata és kézi Adblue pisztoly is. Valamint több méretben is választható, igénynek megfelelően. A kifolyócső általában réz vagy alumínium, de létezik rozsdamentes acélból készült típus is. Minden töltőpisztoly fel van szerelve kiakasztóval, amelynek segítségével a tankolás még kényelmesebb. Az üzemanyag áramlása folyamatos, nem kell fogni a pisztolyt a tankolás ideje alatt. Ha megtelt az üzemanyagtank, a pisztoly automatikusan kiakad, és megáll az üzemanyag folyása.