Az alumínium redőny előnyei

Az alumínium redőny előnyei

2017-02-06

A műanyagból készült redőnyök mellett egyre több lakóházon megtalálható már ennek a közkedvelt árnyékolónak az alumíniumból készült változata, ami közel sem a véletlen műve! Az alumínium redőnyök ugyanis túlzás nélkül egy új korszakot nyitottak az árnyékolástechnika világában, hiszen a legtöbb tekintetben jobbak és tartósabbak, mint az eddig alkalmazott, illetve népszerű társaik. Forrás: csancsa.hu , lap.hu

 

Általánosságban az alumínium redőnyök előnyeiről

 

Az alumínium redőnyök a kinézetüket, a méretüket és a funkciójukat tekintve teljesen megegyeznek műanyag társaik tulajdonságaival, azonban nem véletlenül voksolnak mellettük egyre többen. Az alumínium árnyékolók ugyanis a könnyűfém alapanyagnak köszönhetően sokkal hosszabb élettartamot és tartósságot biztosítanak, mint műanyagból, esetleg fából készült társaik. Elég csak egy erős jégverésre vagy egy nagy széllel járó viharra gondolni, amelyek könnyen sérüléseket okozhatnak egy masszív műanyag redőnyben is, azonban egy alumínium lécekből készült árnyékolónak mindez meg sem kottyan!

 

Nem csak a tartósság írható azonban az alumínium redőnyök pozitívumai közé! Az efféle árnyékolók ugyanis rendszerint sokkal jobb zajszűrő, valamint hő- és hangszigetelő képességgel is bírnak, amit elsődlegesen jobb záródásuk mellett annak köszönhetnek, hogy a lécek belső üregeit speciális tömítőanyaggal látják el, melyektől egyrészt masszívabbá, másrészt a tulajdonságaikat tekintve is jobbá válhatnak. Ezekkel az előnyökkel egy alumínium redőnnyel jobban megszűrhetjük a kinti zajt a nyugodtabb alvás érdekében, vagy könnyebben szabályozhatjuk a lakás hőmérsékletét, ha odakint túl nagy a meleg vagy a hideg, hiszen leeresztve egy extra szigetelőréteget vonhatunk vele a nyílászáró elé.

Kényelem és vagyonvédelem

 

Habár az alumínium redőnyök esetében az imént említettek tekinthetők a legnagyobb előnyöknek, mindezen felül fontos kiemelni még a hozzájuk kapcsolódó kényelmet és a vagyonvédelmet is, amelyekre sokan egyfajta luxusként tekintenek, holott mindez elérhető áron, elérhető közelségben, egy megfelelő választással bárki számára hozzáférhető. Az alumínium redőnyök ugyanis minimális ráfordítással nagyon jól motorizálhatók, aminek köszönhetően lehetőségünk nyílik például gombnyomásra, távirányítóval akár a kanapé kényelméből is felhúzni vagy leereszteni a redőnyt, ami egy fáradt hajnalon, vagy éppen egy izgalmas film közben egyáltalán nem hátrány.

 

Amiért azonban mégis kiemelten hatékony ez a lehetőség, az leginkább a programozhatóság. Redőnyeink ugyanis ezzel saját életritmusunkhoz igazíthatók, ezáltal bekalibrálhatjuk, hogy ébredéskor automatikusan beengedjék a napfényt, este pedig leengedjenek, mikor hazaérünk a munkából. Természetesen a folyamat automatizálható is, mindössze néhány érzékelő szükséges hozzá, amelyek vihar vagy nagy szél esetén maguktól leeresztik a redőnyöket, és megvédik a nyílászárókat a sérülésektől.

 

A motorizálhatósággal együtt az alumínium redőnyök nagy előnye még a vagyonvédelem! A statisztikák szerint a legtöbb betörő általában a nyílászárókon keresztül jut be a házakba, amennyiben azonban egy alumínium, tehát kvázi fémből készült redőnnyel találja szembe magát egy illetéktelen behatoló, akkor azzal könnyen meggyűlhet a baja. Különös tekintettel arra az esetre, ha a redőnyt a beépített motor, vagy a speciális feltolást gátló szerkezet miatt képtelen megmozdítani!

 

Sokszínűség elérhető áron

 

Az alumínium redőnyök kapcsán általános tévhit, hogy rendszerint vagy egyetlen színben, vagy csak unalmas szürkében érhetők el. Ez óriási tévedés, hiszen bár a leggyakoribb – és egyben legolcsóbb is – a fehér változat, ellenben egy alumínium redőny kis túlzással olyan árnyalatban kerülhet felszerelésre, amilyenben azt a megrendelő csak kéri – akár egy meglévő fa- vagy műanyag redőnypalást cserélésekor is. Ennek megfelelően a hagyományos barnától kezdve, a bézsen át a zöldig bezárólag akár még különféle faerezethez hasonló mintázattal is kérhetjük.

 

Habár sok helyen és sokszor elhangzott már, hogy az alumínium redőnyök drágábbak, mint a műanyagok, azonban ez az állítás csak akkor állja meg a helyét, ha a legolcsóbb, mondhatni néhány évig működő műanyagokkal vetjük össze őket, máskülönben az árkülönbség szinte elenyésző lehet. A pluszköltségek pedig csakhamar megtérülhetnek az extra szigetelés vagy a tartósság tekintetében, egyszóval az alumínium redőny a jelenlegi piacon a legjobb ár-érték arányt képviseli!