Az E14 LED izzó elegáns formája

Az E14 LED izzó elegáns formája

2017-06-10

A modern világban egyszerűen hozzájuthatunk hatékony és gazdaságos megoldásokhoz. Csupán rajtunk múlik, hogy hajlandóak vagyunk-e váltani, mert gyakran mindenki jobban szeretne maradni a már jól bevált megoldásoknál.

Az E14 LED izzó előre mutat, és a használatával nem kell többet cserélgetni a hagyományos nagy fogyasztású izzókat. Sokkal olcsóbban meg lehet vásárolni egy 100 wattos villanykörtét, mint egy modern E14 LED izzó típust, de az ára mellett nagyjából nem is szól semmi a használata mellett, ezért sokkal jobban jár az, aki vált.

Mivel új technológiáról van szó, amit az E14 LED izzó képvisel, ezért gyakran azt gondolják, hogy ezzel együtt le kell váltani a már meglévő lámpákat meg csillárokat, mivel biztosan nem fog illeszkedni a foglaltba az új izzó. De ez tévedés, ugyanis az INESA Retrofit termékcsaládja úgy lett kialakítva, hogy megőrizte a hagyományos izzók formáját, és a foglalatokba egyaránt tökéletesen illeszkedik. Az E14 LED izzó formája karcsú és hosszúkás.

A méretük kisebb lett, ezért a lámpaburából biztosan nem fognak kellemetlenül kilátszani. Viszont aki a hagyományos villanykörte formájút keresi, annak az E27 LED izzó fog kelleni, amelyre a gyártó két év garanciát ad. Mivel nem keletkezik felesleges hő, ezért műanyagból készülnek, ami köztudottan szabadon formázható és alakítható a gyártás során. Felmerülhet a kérdés, hogy ha már ennyire kevés áramot fogyasztanak, akkor nem szükséges valamilyen trafó a működtetésükhöz?

Az E27 LED izzó nem igényel ilyesmit, hiszen ezek külön elektronikával rendelkeznek, amelyek átalakítják a feszültséget, és csak annyit használnak fel, amennyire szükségük van. Ez a mennyiség nem tesz ki többet, mint 3 vagy 7 Watt. A számok önmagukért beszélnek.

Egy E27 LED izzó akár tízszer takarékosabb lehet, mint egy hagyományos wolframszálas égő. Minél elterjedtebbek lesznek, annál inkább fog csökkenni az áruk. Viszont aki teheti, annak érdemes kicserélnie a hagyományos megoldásokat, hiszen ezzel környezetbarát környezetet teremthet otthonában, amivel pénzt takarít meg.