Életbiztosítások összehasonlítása 2018-ban

Életbiztosítások összehasonlítása 2018-ban

2018-11-18

Ezen az oldalon összehasonlíthatja egymással az összes életbiztosítás fajtát: https://eletbiztositas.com/. A megkötendő életbiztosítás szempontjából nagyon fontos, hogy ezt elvégezzük, hiszen csak így tudunk optimális megoldást találni. Az összehasonlítás mellett számtalan hasznos sikket is találunk, amelyek szintén segítenek az életbiztosítások közötti eligazodásban.

 

Hogyan takaríthatunk meg garantált összeget életbiztosítással. Miként működnek a befektetési egységekhez kötött életbiztosítások. Mekkora költsége van egy életbiztosításnak. Ilyen és sok más ehhez hasonló kérdésre tudhatjuk meg a választ az oldalon megtalálható cikkek segítségével.  Talán kevesen tudják, de az OECD folyamatosan vizsgálja, hogy tagországaiban milyen a pénzügyi helyzet. Különféle statisztikákat készítenek, így megnézik mekkora a megtakarítási hajlandóság Magyarországon, azaz a magyarok mennyit takarítanak meg. Figyelik a hiteltartozásokat is, így egy 2015-ös adat szerint tudhatjuk, hogy a háztartások éves nettó bevételének 50%-a, a hiteltartozásuk. Az OECD megtakarításnak tekinti azt az összeget is, ami a kiadás után megmarad a háztartásokban. Ez azonban nem igazi megtakarítás, hanem csupán az el nem költött pénz. A megtakarítás az, amelyet mindenki aktívan tesz félre. A háztartásoknak tudatos megtakarítási stratégiára van szüksége ahhoz, hogy ezt megvalósíthassák.

A weboldalon megtalálható kalkulátor segítségével össze lehet hasonlítani a rendszeres díjas életbiztosításokat. A futamidőt és a havi megtakarítást megadva máris feldobja a rendszer, hogy mely biztosításokban lehet gondolkodni. Amennyiben 20 évre havonta 30 000 forintot tudunk megtakarítani, úgy például a Generalinál megtalálható konstrukció segítségével 15 éven keresztül havonta 98 000 forint járadékot tudunk biztosan megtakarítani nyugdíjas éveinkre. Ezt az összeget minden hónapban meg fogjuk kapni a biztosítótól így 15 éven keresztül érkezik az utalás a nyugdíjunk mellé. A hozamszintet, a termék rugalmasságát és a TKM-et közlik velünk az oldalon. Ezek igen fontos mutatószámok, amelyeket érdemes alaposan megismerni. Legtöbben talán a TKM fogalmával nincsenek tisztában. A TKM a teljes költségmutató, amely igen hasonlít a bankoknál lévő THM-re, azaz a teljes hiteldíjmutatóra. A TKM eszközalapoktól függően megmutatja, hogy legalább és legfeljebb mekkora részét teszik ki a költségek éves szinten az adott terméknek.