Erre figyeljen amikor gluténmentes lisztet használ sütéshez

Erre figyeljen amikor gluténmentes lisztet használ sütéshez

2019-05-09

A gluténmentes liszt megválasztása talán a legfontosabb feladatunk, ha otthon szeretnénk friss pékárut készíteni. A Schar pékségben többféle keverék közül is választhatunk. A keverékeket használhatjuk sütésre és főzéshez is. Minden alkalomra kínál keverékeket a pékség. A keverékek mindegyike különleges tulajdonságokkal rendelkezik. A webáruházba lépve megtaláljuk az összes, a pékség által kínált keveréket.

 

A Schar Mix B – Bread Mix keveréket a kenyerek elkészítéséhez használhatjuk, de ünnepi alkalmakra a kalácsot is elkészíthetjük a segítségével. Ugyan ebből a keverékből készülhet a finom házi pizza vagy egy focaccia. A keverék igen értékes lupin fehérjéket tartalmaz. Egy másik ajánlott keverék a DSchar Mix it Rustico, amelyből a magvas vagy sötétebb színű kenyerek készíthetők el. A keverék igen ízletes és ballaszt anyagokban gazdag. A keverék segítségével a legfinomabb magvas házikenyeret készíthetjük el. A keverékben borsókorpa, lenmag és almarost is megtalálható. A Schar Mix C – Mix Pattiserie keverékből az édes harapnivalók készülhetnek el. Édes tészta, amelyből a karácsonyi aprósüteményeket, a piskótát, a kevert sütemények készülhetnek. Tökéletes egy finom muffinhoz és az ostyához. A Schar Farina keverékből a tészta köretek, ételek készíthetők el. Tökéletes megoldást nyújt a gluténmentes gombócok, a nokedlik és még a mártások elkészítéséhez is. A Schar Pan Grati keverék sem hiányozhat egy gluténmentes konyhából sem. A gluténmentes panír segítségével aranybarna kérgű friss és ropogós ételeket süthetünk.

 

A Schar pékség segít, hogy a legfontosabb alapanyagok mindenkinek a rendelkezésére álljanak, ha otthon szeretné elkészíteni a gluténmentes ételeket. Nagyon oda kell figyelni főzéskor és sütéskor is, hiszen teljesen másképpen kell alkalmazni a keverőrudat vagy a mixert. Nagyon rövid idő alatt kelő tapasztalatra lehet szert tenni, hogy tényleg tökéletesre sikerüljenek az otthon főzött friss ételek. A Schar pékség részére Trudel Marquart készít recepteket, akinek már szakácskönyve is megjelent. Ezt érdemes minél előbb beszerezni. Megtanítja a kenyér sütését, a sütemények elkészítését, sőt még arra is megtanít, hogy az elrontott hozzávalókat hogyan tudjuk felhasználni.