Fűtés huzatszabályozó segítségével

Fűtés huzatszabályozó segítségével

2016-10-30

A hideg téli hónapokat nehéz átvészelni, ha lakásunk nincsen megfelelően befűtve, viszont ezt több módon is elérhetjük. Központi fűtés hiányában, a kazánnal való fűtés lehet a legjobb megoldás, viszont ehhez megfelelő kémény és huzatszabályozó felhelyezése is ajánlott.

A huzatszabályozó értelemszerűen a kémény tetejére fog kerülni és az lesz a dolga, hogy a be és kiáramló levegőt szabályozza. Így az égés folyamata felgyorsulhat és nagyobb hő képezhető, ami miatt a fűtés is erőteljesebb lehet.

Természetesen nem csak a fűtés erősségére szükséges odafigyelni, hanem a falak és a nyílászárók állapotára is. Ha a lakás nincsen rendese szigetelve, a hő könnyen kiszivároghat, így még többet kell majd tüzelni, ami viszont sok pénzbe kerül. A rengeteg tüzelés után sem lesz megfelelően meleg a lakásban, így első sorban a szigetelést szükséges megoldani.

A huzatszabályozó sokat segíthet, de e mellett több fontos munkát is el kell végezni, hogy a lakás megfelelően be legyen fűtve. Minden munka elvégezhető, csak a megfelelő szakemberrel kell felvenni a kapcsolatot.