Hogyan válasszunk ágyat?

Hogyan válasszunk ágyat?

2021-02-23

Hálószoba berendezése csak első pillantásra tűnik egyszerű feladatnak. A hálószoba legfontosabb eleme az ágy, dehogyan válasszuk ki, hogymegfeleljen elvárásainknak?

Milyen ágyat szeretnénk?

Természetesen kényelmeset, nem túl keményet, de nem is túl puhát, minél nagyobbat és már el is érkeztünk a franciaágyhoz. És ha már lúd legyen kövér, kárpitozott franciaágyat.

A szabály egyszerű 

Vásároljuk meg a hálószobánkban elférő legnagyobb kárpitozott franciaágyat, anélkül, hogy a szobában a szabad mozgást akadályozná.

Kárpitozott franciaágyak különféle méretben kaphatók, így a választásnál már csaka nekünk megfelelő fekvőfelülettel készült modellt kell megtalálnunk.

Puha vagy kemény?

Kiderült, hogy ha mind a kemény, mind a puha matrac egyformán káros, akkor a gyártóknak csak átlagos keménységű termékeket kell gyártaniuk, és akkor mindenki jól érzi magát.

Nem, ez egy kicsit bonyolultabb!

Az optimális keménységi szint kiválasztása számos tényezőtől függ

  • 25 éves korig agerinc tovább formálódik, ezért nem ajánlott puha matracokon aludni. Kiváló választás egy közepes keménységű rugó vagy rugó nélküli kárpitozott franciaágy.

Ha viszont egy kicsit túlsúlyos vagy akkor inkább a keményebb típust válaszd.

 

  • A 25-50 év között már atestsúlyra és az egészségre kell összpontosítanunk, tehát az állapotunknak megfelelő kárpitozott franciaágyat kell keresnünk.

 

  • Minél idősebbek vagyunk, annál puhább matracra van szükségünk, ezért 50 –es éveink után részesítsük előnyben a közepes keménységű és a puha kárpitozott franciaágyakat.