Ismeri a klímaberendezések fajtáit?

Ismeri a klímaberendezések fajtáit?

2019-02-12

Ugyan még csak februárt írunk, de a nyár hamarabb elérkezik, mint gondolnák. A meleg hónapok azonban sokak számára nem csak a strandolásról szólnak, hanem a legtöbbeknek bizony nap mint nap meg kell küzdeni a hőséggel. Ilyenkor igazi felüdülés lehet hazaérkezve, ha kellemes hőmérséklet fogad a lakásban, s ennek érdekében a legtöbbet a megfelelő klímaberendezés használatával tehetünk.

 

A ma már energiatakarékos működéssel elérhető készülékek mindenféle extra funkcióval szolgálják a kellemes belső mikroklíma megteremtését. S hogy milyen típusok találhatóak meg napjaink kínálatában? A cascadeklima.hu weboldalon megnézheti, hogy hányféle különböző klímaberendezés létezik manapság. A hagyományos klímákon túl az inverteres klímák kiemelt népszerűségnek örvendenek, és kifejezetten a fűtésre való használhatóság apropóján.

 

Igen, ugyanis napjaink klímái már nem csak nyáron szolgálják kényelmünket, hanem a hideg hónapokban kiegészítő fűtésként is gyakran esik rájuk a választás. Egyes típusok akár mínusz harminc fokig eredményesen használhatóak, természetesen árkategóriától függően. A mennyezetre szerelhető kazettás klímák elsősorban kereskedelmi egységekben, ipari méretekben bizonyulnak keresettnek, de a mobil klímák kínálta lehetőségek mellett sem mehetünk el.

 

A beszerelést mindenképpen bízzuk szakemberre, már csak azért is, mert ezt jogszabály írja elő. Ne feledkezzünk meg a rendszeres karbantartásról sem, ezzel ugyanis nem csak a klíma élettartama hosszabbítható meg, de az energiatakarékosság fenntartása érdekében is tehetünk. S hogy miért fontos az otthonok, irodák klímával való felszerelése? A gyakran hetekig tartó hőségriadók komolyan megterhelik a szervezetet, ám ha legalább a négy fal között megfelelő hőmérséklet fogad bennünket, azzal már sokat tehetünk a jobb közérzet érdekében.

 

Sokan vannak, akik kifejezetten a nyári időszakban szeretnének klímát vásárolni, ám fontos tudni, hogy akkor aligha találni szakembert, hiszen mindenki nagyon elfoglalt. Érdemes már most gondolni a klímavásárlásra, mely ráadásul az online rendelés kényelmét kihasználva korrekt áron lehetséges. Az ismert márkákkal biztosan nem lőhet mellé, így érdemes akár mélyebben a zsebbe nyúlni, ha tudjuk, ezzel megbízható minőséget kaphatunk a pénzünkért. A megfelelő klíma használatával kellemes belső mikroklíma teremthető télen-nyáron.