Ízületi fájdalom ellen gyógyszer nélkül

Ízületi fájdalom ellen gyógyszer nélkül

2020-07-27

A gerincgyógyító masszázsterápia elsősorban az izmok, ízületek, csontok és kötőszövet fájdalmainak enyhítésére javasolják a terapeuták.

A gerincgyógyító masszázsterápia célja a fájdalom csökkentése és a test természetes képességének támogatása, gyógyulása, gyógyszeres kezelés nélkül.

Napi tevékenységeinket nagymértékben korlátozzák a súlyos ízületi fájdalmak és az ízületek merevsége. Az ízületek összekötő csontoknak tekinthetők, például térd, csípő és vállak. Az ínak, az izmok és a porc kötik össze a csontokat, ahhoz hogy egyenletesen mozogjanak.

Az egész napos ülés vagy állás veszélyesek az ízületekre.

Hosszú ideig ülve vagy állva az ízületek “rögzülnek” a helyükön, ami aztán a mozgásnál erős ízületi fájdalmat okoz. A túl hosszú ülés, nyomást gyakorol a gerincre és a csípőre, míg az álló helyzet befolyásolja a csípő, a térd, a boka és a lábak ízületeit.

A csontkovács a gerincgyógyító masszázsterápia során a gerinc helyreállításán túl, nagy hangsúlyt fektet a helyes testtartás megtanítására, hogyan kell helyesen járni, ülni, állni stb.

5 kg 50% ?

Az ideális testtömeg esetén nem csak csinosak vagyunk, de csökkentjük az ízületekre nehezedő nyomást is. A testsúly növekedése nagyobb nyomást gyakorol az ízületekre ezért, a többlet súllyal rendelkezünk, próbáljunk egy kicsit fogyókúrázni.

Szakemberek azt állítják, hogy a térd osteoarthritis kockázata akár 50% -kal csökkenthet, ha testsúlyunk 5 kilogrammal csökken.

Kalcium és D vitamin

Ne felejtse el, hogy a kalcium és a D-vitamin fontos szerepet játszik az ízületek egészségének javításában. Az ásványi anyagokban gazdag ételek fogyasztása nagyon fontos, hozzájárul a csontok erősebbé válásához, miközben csökkenti az oszteoporózis kockázatát.

A kalcium és a D-vitamin megtalálható tejtermékekben, joghurtban, brokkoliban, kelkáposztában, fügében, lazacban stb.