Készíts Ön is otthon cukkini-fasírtot!

Készíts Ön is otthon cukkini-fasírtot!

2016-10-13

Ön is odafigyel arra, hogy vendégeit egy tökéletesen összeállított menüsorral lepje meg? Akkor az előétel sem hiányozhat az asztalról. Az előételek elkészítésére érdemes időt szánni, hiszen ezek teljesebbé teszik az étkezést, és emelik az alkalom színvonalát. A legtöbb előétel húsfélékből, sajtokból, zöldségekből készül, de akár más alapanyagokból is elkészíthető.

Mi most egy cukkini-fasírt receptet kerestünk, hogy Ön is kedvet kapjon az elkészítéséhez. A cukkini-fasírt nem tartalmaz húst semmilyen formában, ezért kitűnő választás a vegetáriánusok számára is, és nem utolsó sorban nagyon finom! Fő alapanyaga a cukkini, de az elkészítéséhez szükség van még egy kis foghagymára, sajtra, zabpehelyre, tönkölylisztre és fűszerekre az ízesítéshez.

De most térjünk ki egy kicsit a cukkinira. A cukkini vagy törpe tök a tökfélék legkisebb képviselője.  A növény Amerikából származik és valószínűleg a 15. század végén hozták Európába, ahol Észak-Itáliában termesztették először. Ez az igénytelen növény tápanyagokban különösen gazdag, annak ellenére, hogy éretlen állapotában fogyasztják.

A legtöbb tápanyag közvetlenül a héja alatt van, ezért szükségtelen meghámozni. Magas koncentrációban tartalmaznak C-vitamint, K-vitamint és B-vitaminokat, valamint karotinoidokat, ásványi anyagokat, valamint főleg káliumot és vasat. Kalóriaszegény és könnyen emészthető zöldség, ezért ideális alapanyag diétás ételekhez, illetve gyerekek és betegek számára. A cukkíni sokoldalúan felhasználható alapanyag, megtalálhatjuk levesek, elő- és főételek, ugyanakkor köret, de még desszert formájában is.

Ha kíváncsi lett a cukkini-fasírt receptjére és szeretné elkészíteni, a teljes receptet megtalálja a Receptneked honlapján az előételek között.