Köszvényes fájdalmak csökkentése

Köszvényes fájdalmak csökkentése

2020-07-27

Fájdalmas ízületi gyulladások okozója lehet a köszvény.

A köszvény fehérje-anyagcsere zavara, amelynek során a fehérjék lebontásából származó húgysav nem tud a szervezetből kiürülni, ezáltal felhalmozódik az ízületben, vesében és gyulladást alakít ki. Márpedig ha a vesék nem képesek a húgysavat lebontani, az kristályosodik, és az ízületek körül lerakódik.

A köszvény kezelésének leggyakoribb megközelítése gyógyszerek, gyulladáscsökkentők és szteroidok felírása a fájdalom a kezelésére. Noha ez rövidtávon működhet, ám nemkívánatos mellékhatásokat is okozhatnak.

A csontkovácsok ugyan nem tudják a köszvényt gyógyítani, de segíthetnek a köszvény kezelésében.

A gerincgyógyító masszázsterápiával a csontkovácsok Budapesten a gerincben lévő idegpályákat szabadítják fel.  Fontos tudni, hogy az idegrendszer ellenőrzi a test funkcióit, (mint például a szívverés, a légzés, stb.), tehát bizonyos idegpályák hatást gyakorolhatnak a vese működésére is.

A gerincgyógyító masszázsterápia megszünteti a gerincben lévő akadályokat, ezáltal lehetővé teszi test optimális működését.

A gerincgyógyító masszázsterápia kiválóan alkalmas a köszvényhez társuló izom és, -csontrendszeri fájdalmak kezelésében.

A csontkovács Budapesten ,tanácsot tud adni az étrend és az életmód megváltoztatására vonatkozó teendőkhöz is. Súlyos köszvényes fájdalmakkal járó helyzetben alapvető az étrend módosítása és bizonyos ételek elkerülése. A purinban gazdag ételek, például a vörös hús elkerülése elősegíti a húgysav szint csökkenését a szervezetben. A kutatások bebizonyították, hogy bizonyos élelmiszerek, például a tejtermékek, az alacsony zsírtartalmú joghurt, a sovány tej és a cseresznye csökkentik a húgysav szintjét a szervezetben.