Különleges tárgyak a mindennapokban

Különleges tárgyak a mindennapokban

2018-09-17

Rendkívül széleskörű felhasználhatósága van a laboratóriumi eszközöknek. Kezdve onnan, amit a neve is mutat, a kutatólaboroktól, egészen a mindennapi háztartási feladatokig, hobbikig.
Személyesen általában az utóbbi kettővel kerülök kapcsolatba és elmondhatom, hogy a laboratóriumi mikro mérlegek, vagy egyéb laboratóriumi eszközök hobbijaim kapcsán meglehetősen gyakran kerülnek kezeim közé.
Egyik ilyen tevékenységem, ahol gyakran alkalmazok laboratóriumi mikro mérleget, vagy például pipettát, kémcsöveket, az a hangyafarmok tartása, megfigyelése.
Egy kezdő kolóniát például, rendszerint kémcsőben indítunk, de a fajmeghatározáshoz sokszor elengedhetetlen a mikroszkópos vizsgálat, vagy mérlegelés. Az etetéshez pedig gyakran fecskendőket, pipettát alkalmazunk, hiszen rendkívül érzékeny és apró élőlényekről van szó, sok esetben.
De nem ritka, hogy egyéb hobbijaim során az ipari kemencék és szárítószekrények kerülnek elő, ilyen a késkészítés, vagy például a horgász mű csalik, wobblerek készítése is.
De ha jól belegondolunk, kémcsővel a konyhában is találkozhatunk, hiszen például a minőségi vanília rudakat rendszerint abba csomagolják.