Lemezfelni méretek közti különbség

Lemezfelni méretek közti különbség

2019-04-24

Ezen az oldalon megnézheti, hogy mekkora különbségek lehetnek az egyes lemezfelni méretek között: https://www.akciosgumi.hu/alufelni-lemezfelni/. Az akciós lemezfelniket érdemes akár még ma megtekinteni a webáruházban, hiszen terepjáróra, kisteherautóra és személyautóra is kiválaszthatjuk a megfelelő garnitúrát. A részletes kereső segítségével pillanatok alatt eldönthetjük, hogy melyik felnire van a legnagyobb szükségünk.  Az online vásárlás előnye, hogy megfizethető árakon juthatunk hozzá a szükséges felnikhez.

A felniket általában a küllem miatt választják a vásárlók, hiszen egy felnivel felszerelt autó sokkal jobban néz ki, mint felni nélküli társai. A nyári gumik folyamatosan kerülnek fel a gépjárművekre, ezért a felnik iránti kereslet is megnőtt. A könnyűfém felnik gyári vagy utángyártott változatokban érhetők el. Természetesen az utángyártott mindig olcsóbb gyári társainál. Ha felnit szeretnénk vásárolni akkor érdemes a részletekre is odafigyelni. Körültekintően kell kiválasztani akárcsak a nyári abroncs szettet. Különféle paraméterek alapján lehet kiválasztani a megfelelő felnit.

Ilyen az agyátmérő, az átmérő, az ET szám vagy a szélesség és a felfogatást biztosító csavarok osztóköréről és. számáról sem szabad megfeledkeznünk. Az acélfelnik mindig olcsóbbak, mint könnyűfém társaik. A felni méreteket a gyár által adott műszaki dokumentációban is megtalálhatjuk.  Amikor az átmérő kiválasztására kerül sor, akkor figyeljünk. oda saját igényeinkre és a későbbi használatra is. Ez alapján hozzuk meg döntésünket.

Ha komfortosságra törekszünk, akkor a kisebb átmérőket válasszuk, hiszen a magasabb oldalfalú abroncsok sokkal jobban csillapítják az utak egyenetlenségeit. Emellett további előnye a választásnak, hogy a rázkódásra érzékenyebb alkatrészeket is megkíméli. Akik a sportosabb vezetési stílusra esküsznek azoknak érdemes a peres gumit választani és nagyobb átmérővel rendelkező keréktárcsát. A komfortérzeten ez valószínűleg rontani fog, de a kormányzás sokkal pontosabb lesz. Fogyasztás szempontjából ideális választás a keskeny felni és a gumi. Ezek kevésbé teszik ki terhelésnek a gépjárművet és a fogyasztás is jól fog alakulni. A szélesebb abroncsoknál magasabb fogyasztással érdemes számolni.