Napallergia elleni krém séta közben is

Napallergia elleni krém séta közben is

2017-07-11

Az embert sokszor éri olyan hatás, ami furcsa reakciókat vált ki a szervezetéből. Például egyesek minden előjel nélkül napallergia tüneteket produkálhatnak. Ekkor más módja nem igazán van a napon való tartózkodásnak, mint napallergia elleni krém használata, illetve gondos odafigyelés a megfelelő öltözékre. Az ilyen krémek olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek nem irritálják a bőrt, illatszermentesek, és a nap sugárzását nagymértékben kivédik. Ennek ellenére sem javasolt hosszú ideig a tűző napon tartózkodni, hiszen egyik naptej sem tudja teljesen semlegesíteni a hatását.

Továbbá, oda kell figyelni arra is, hogy egyes naptejek a felszívódásuk által elnyelik a furcsa reakciót kiváltó sugarakat, míg mások visszaverik. Minden napallergiás ki kell tapasztalja, hogy melyik a legideálisabb a számára. Egyesek a fizikai napfényvédőkre esküsznek, míg mások a jól felszívódó kémiaira. Ha Önnél erős allergiás tünetek jelentkeznek, akkor figyeljen arra, hogy olyankor is védje magát a napallergia elleni krém segítségével, amikor csak sétálni indul. Vagyis a kézfejét és az arcát is kenje be vele minden alkalommal, hogy elkerülhesse a kellemetlenségeket.

Egy másik hasznos termék, ami mindenkinek a táskájában kell legyen, aki sportol, az izomhúzódásra való kenőcs. Sokan feleslegesnek tartják beszerezni, viszont amikor begörcsöl a vádlijuk futás közben vagy a karjuk teniszezés során, akkor azonnali segítségre van szüksége a testüknek. Vannak, akik azt mondják, hogy ezeket a húzódásokat csak ki kell masszírozni, át kell mozgatni. Ez valóban igaz lehet akkor, ha valaki tudja, hogyan kell ezt csinálni. Mindemellett nem biztos, hogy ez elég akkor, ha nem elég fitt a szervezet.

Az izomhúzódás nagyon komolyan károsíthatja az érintett területet, ha nem megfelelően kezelik, hiszen akár izomszakadáshoz vagy ínszalaghúzódáshoz is vezethet, amit komoly fizikoterápiával lehet csak helyrehozni. Ezért szokták javasolni azt, hogy ha valaki sportolásba kezd, hogy mindenképpen legyen nála izomhúzódásra kenőcs arra az esetre, ha megtörténne a baj. Ugyanis az izomhúzódás nem produkál előjeleket, így bármikor, bárkivel megtörténhet.