Tényleg lehet férfias egy gyűrű?

Tényleg lehet férfias egy gyűrű?

2019-11-28

A kiegészítők története régi időkre nyúlik vissza. Évezredekkel ezelőtt a férfiak is látványos, nagyméretű ékszereket viseltek. Nem csak az ókori Egyiptomban volt ez így, hanem az azt követő évszázadokban is. Ma már elsősorban a nők kedvelik az ékszereket, de természetesen a férfiak is megtalálhatják azokat, amelyek passzolnak stílusukhoz és az alkalomhoz. Nincs ez másként akkor sem, ha gyűrűkről van szó.

 

A gyűrűkre hajlamosak vagyunk úgy tekinteni, mint az eljegyzés és a házasság szimbólumaira. Ugyan tény, hogy a legtöbben ilyen célból keresik ezeket a kiegészítőket, de nem ritka, hogy kizárólag a vonzó megjelenést szolgálják az ékszerek. Nem csak a gyengébbik nem tagjai találhatják meg a számukra ideális gyűrűket, hanem a férfiak is. A pecsétgyűrűk kifejezetten elegáns kiegészítői lehetnek egy jól kiválasztott öltönynek. Ez tipikus példája annak, amikor egy gyűrű is kihangsúlyozhatja a férfiasságot.

Ugyanakkor érdemes azzal is tisztában lenni, hogy a férfias megjelenés többről szól, mint pusztán a megfelelő ruhadarabok és kiegészítők viseléséről. Szükséges hozzá egyfajta kiállás, stílus és magabiztosság, mely utóbbit a megfelelő megjelenéstől is megkaphatjuk. Megéri tehát hangsúlyt helyezni arra, hogy milyen darabok kapnak helyet a gardróbban és hogyan kombináljuk azokat az alkalomnak megfelelően.

 

Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy napjainkban a sikeres férfitól a jó megjelenésen túl a kiváló kommunikációs képességet, az intelligenciát is elvárja a társadalom. Ezek nélkül aligha lehetséges akár az üzleti életben, a karrier területén, akár a magánéletben tartó sikereket elérni. Egy jól megválasztott ékszerrel, például egy férfias pecsétgyűrűvel megadható a külsőségeknek az a bizonyos plusz, amire oly nagy szükség van manapság.

 

Az online ékszer kínálatban férfiak és nők is megtalálhatják a számukra minden szempontból megfelelő kiegészítőket. Ugyan a trendek időről-időre váltják egymást, de ha saját stílusunkhoz és ízlésünkhöz választunk ékszert, azt akár hosszú éveken át szívesen viseljük majd. Bár a férfi fülbevalók ideje már rég lejárt, és a nyakékek is elsősorban az ókori Egyiptomban jutottak szerephez, de ma is elérhetőek olyan kiegészítők, melyek az erősebbik nem számára is ízlésesnek bizonyulnak.