Category: Turizmus

Budapesti romkocsmák

Budapesti romkocsmák: így érdemes megismerni őket!

2020-06-17

Fővárosi hosszú hétvégét tervezel? Kiszakadnál mindennapi környezetedből, és felfedeznéd Budapest turisztikai látványosságait? Kínálat akad bőven, ráadásul a gyógyfürdők, történelmi emlékművek, látványos épületek és zöld területek mellett az éjszakai élet is figyelmet érdemel. Ugyan a világhálón számos listával és fogyasztói értékeléssel találkozhatsz, de csak ezek alapján igen nehéz lehet kiválasztani azokat a szórakozóhelyeket, melyek valóban megérik az ott töltött időt.

 

Ha egyszer igazán meg szeretnéd adni a módját a romkocsmázásnak, akkor érdemes szétnézned a pubcrawlbudapest.hu weboldalon. Tény ugyanis, hogy a romkocsmák minden korábbinál nagyobb népszerűségnek örvendenek. A gyakran kerthelyiséggel is rendelkező vendéglátóhelyek Budapest sajátosságainak számítanak, így nem véletlen, hogy külföldiek is gyakran érdeklődnek a vezetett kocsmatúrák iránt.

 

A különleges belső enteriőrrel bíró romkocsmák sajátossága éppen a helyszínben és a lakberendezésben rejlik. Nem ritka, hogy mindenféle alapelvet nélkülözve, random kerülnek elhelyezésre tárgyak, és a retro világa is sokszor visszaköszön a romkocsmák világában. Mindegy, hogy a falon logó bringákról van szó, vagy a sajátos megjelenéssel rendelkező, több évtizedes holmikról, a romkocsmákban egyszerre érezheted magad időutazáson és egyúttal egyedi térben. Tovább 

Vodice, a víz városa

2018-10-09

Vodice városa nem véletlenül lett igazán népszerű turisztikai célpont, hiszen évtizedek óta színes és változatos programokkal és élményekkel, vendégszerető lakókkal várja vendégeit. A tengerparti város egy szélesen elterülő öbölben fekszik, 11 km-re északnyugatra Šibeniktől. 10 000 lakosával a parti települések között nagyobb városnak számít, a nyaralóidényben pedig ez a szám megsokszorozódik, hiszen ideális hely a vakációra: mindenki megtalálhatja a számára vonzó lehetőségeket. A környékén rengeteg szépséges strand várja a fürdőzőket kristálytiszta vízzel, és azok is megtalálják a számításukat, akik a strandolást szívesen színesítik más programokkal: kirándulhatunk az izgalmas történelmi helyszínekhez, vagy a gyönyörű Kornati szigetvilágba is. És hogy mindez mennyibe fog kerülni, azt ezen horvátországi autópálya árkalkulátor segítségével számolhatjuk ki.

Tovább