Üvegezés árak Budapesten: nem mindegy, hogy mi tört el

Üvegezés árak Budapesten: nem mindegy, hogy mi tört el

2019-08-25

A nyílászárók otthonunk azon elemei, melyekre többféle szerep is hárul. Ezek gondoskodnak az optimális szigetelés egy részéről, de ugyanakkor a megfelelő fényviszonyok megteremtésében is fontosnak bizonyulnak. Napjainkban minden korábbinál szélesebb választékkal találhatjuk szembe magunkat és ez akkor sincsen másként, ha üvegezésről van szó. De vajon mennyibe kerül egy törött üveg cseréje? Mekkora összegre számíthatunk akkor, ha katedrál üveget szeretnénk választani? És mi a helyzet az ablakszigetelés kérdésével?

 

Az olyan weboldalakon, mint az uvegezes.info, egy helyen megnézheti, hogy milyen üvegezési árakkal számolhat különféle nyílászárók esetén. Sokan egy-egy óvatlan mozdulat, vagy huzat miatt kénytelenek az üvegezést választani, mások lakásfelújítás, építkezés, nyílászárócsere alkalmával döntenek a korszerű megoldások mellett. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ablakok felújítása is igen keresett szolgáltatás, pláne a fűtési szezont megelőző időszakban. Az elavult, nem jól záródó ablakokat sem feltétlenül kell cserélni, ugyanis a nyílászáró felújításnak köszönhetően gyorsan, bontás nélkül valósítható meg ez a feladat.

 

A hibás alkatrészek cseréje, a pontos beállítás, valamint a vasalatok ellenőrzése gyakran elégnek is bizonyul, de ha a fokozott hőszigetelés érdekében is szeretne tenni, akkor az üvegek hőszigetelt változatra történő cseréje lehet a jó választás. Tudta, hogy a nem megfelelő nyílászárók akár az ingatlan hővesztésének 40%-át is okozhatják? Ha folyamatosan huzat jelenséget tapasztal télen, és a penészfoltok is gyakori vendégnek számítanak az ablakok környékén, akkor célszerű a nyílászáró felújításban gondolkodnia.

 

A megfelelő szakember segítségével nem csak nyílászárói újulhatnak meg, hanem a lakás üveg és tükör felületei is újszerű köntöst kaphatnak. A hőszigetelt üveg nyilván többe kerül, mint a sík üveg, vagy a drótüveg, de a vele elérhető hatás is számos előnnyel bír. Ha az esztétikum elsődleges, akkor a katedrál üvegek között érdemes nézelődni, de a sokak által választott biztonsági üveg iránt is nagy kereslet mutatkozik. Ne feledje, az üveg felületek a szigetelés és a fényviszonyok optimalizálása mellett az otthon védelmében is fontos szerepet töltenek be!