A férfi bőr más, mint női bőr?

A férfi bőr más, mint női bőr?

2020-07-23

Azt már tudjuk a reklámokból (is), hogy létezik férfi nátha, de hogy miben különbözik az összes többi náthától, azt nem magyarázzák el a marketingesek.

Ámbár, ha náthás életünk párjára gondolunk, eszünkbe jut egy-két dolog…

A férfi bőr, azonban tényleg más, mint a női bőr.

A nők és a férfiak különböző hormonjai nagyon erőteljesen befolyásolják a bőrt. Míg a tesztoszteron férfi hormon hosszú ideig feszesen és fiatalon tartja a férfiak bőrét, addig a női nemi hormon (ösztrogén), bizony 35 éves kortól csökken és megjelennek az első ráncok. Ekkor érdemes elgondolkodni az Ultratone Futura Pro arckezelés igénylésén.

 

A férfiak bőre nagyobb arányban tartalmaznak kollagént és elasztint , ami körülbelül 20 százalékkal vastagabbá teszi a férfiak bőrét a nőkénél. A vastagabb bőr kevésbé hajlamos a ráncosodásra, ám ennek ára van, mint mindennek, később, ugyan de a  férfi bőr intenzívebben és gyorsabban öregszik. De nekik sincs okuk izgulni, az Ultratone Futura Pro arckezelés számukra is tökéletes megoldást nyújthat.

A férfiak faggyúmirigyei aktívabbak, mint a nőké, így a férfiak bőre általában zsírosabbak.

A magas faggyútermelés miatt a fiatal férfiak viszont jobban szenvednek a pattanásos, mitesszeres bőrtől,  ha a faggyúmirigyek nem tudnak hosszú ideig ürülni, és a mirigyek eltömődnek.

A férfiak sötétebb az arcszínét a magasabb a melanin tartalom okozza ezért kevésbé érzékenyek a napfényre is.

A borotválkozás miatt az arcbőr védelme nagyon fontos. A vitaminokkal dúsított gél alkalmas a mindennapi borotválkozására, ami megvédi a bőrt a borotválkozás után fellépő kiütésektől.

A bőr természetes ellenségei, mint például a nap, az egészségtelen táplálkozás és a hideg idő miatt a férfi bőrnek is szüksége van a bőrtípusnak és az életkornak megfelelő kozmetikumok használatára.

Mind a nők, mind a férfiak a lehető leghosszabb ideig szeretnének fiatalnak és gyönyörűnek látszani, ebben is segíthet az Ultratone Futura Pro arckezelés.

Kizárólag a megfelelő és rendszeres bőrápolással, már a korai életkortól, a bőr hosszú ideig egészséges és hibátlan marad. A gondozás hosszú távú elhanyagolása legkésőbb időskorban bünteti a bőrt, ám ilyenkor se szégyen nemtől függetlenül segítséget kérni és néhány Ultratone Futura Pro arckezelés után büszkék lehetünk látványos megfiatalodásunkra.