Ezt hozták a legfrisebb téligumi teszt eredmények

Ezt hozták a legfrisebb téligumi teszt eredmények

2019-09-01

Ha kíváncsi arra, hogy milyen eredményeket hoztak a legújabb téligumi teszt eredmények, akkor a gumidirekt.hu linkre kattintva megtudhatja. Jelenleg a 2018 évi abroncstesztek érhetők el, ám ezek is tökéletes kiindulási pontot adnak az abroncs választáshoz. Az ADAC 2018 téli teszteredményei szerint a múlt évben nem volt kiváló minősítésű abroncs. Ez nem túl biztató hiszen azt sugallja, hogy a gyártók a minőséget nem tartották fontosnak. Sajnos jó minősítésű abroncsból is igen kevés akadt. A téli abroncsokat már a megszokott próbáknak vetették alá, hiszen ezt a tesztet minden évben elvégzik.

 

A 175/65 R 14 téli abroncsoknál egy Ford Fiestán végezték el a tesztet. Nedves, száraz, jeges és havas utakon is tesztelték az abroncsokat. Az abroncsok többségéről elmondható, hogy kielégítően teljesítettek a teszten. A Continental WinterContact TS860-as abroncs a 2016/2017-es év újdonságának számított és kiemelkedően teljesített a havas és a nedves utakon is. 2018-ban a 176/65 R14-es kisautó méretben szerepeltek jól az abroncsok.  A Continental abroncsok a Cool Chilli technológiával készülnek, így a havas, a vizes és a jeges utakon is tökéletesen kezelhetőek. A Dunlop Winter Response 2 abroncsa 2018-ban ebben a kategóriában jó minősítést kapott.

 

Természetesen a 205/55 R16-os téli abroncsokat is tesztelték, ezúttal egy Volkswagen Golfon. Ebben a kategóriában sem szerepelt kiválóan egyetlen abroncs sem. A legjobb minősítést a Continental Winter Contact TS860 azonban megkapta. A második helyezett a Goodyear 3D-BIS technológiával gyártott UltraGrip9 lett. A 2017-es évhez képest 2018-ra a fejlesztők a Goodyearnél komolyabban vették a tervezést és a fejlesztést, hiszen váltakozó geometriájú és mély blokkokat terveztek erre az abroncsra. A harmadik helyet a Dunlop Winter Sport 5 nyerte el, hiszen nedves úton igen jól teljesített. A prémium kategóriás abroncsok teljesítményétől mindösszesen egy tizeddel maradt csak el. A gumidirekt kínosan ügyel arra, hogy minden évben időben eljuttassa a legfontosabb információkat ügyfeleinek, így érdemes a weboldalon folyamatosan figyelni az aktuális információkat.