Munkavédelmi cipő – már nem csak a védelem számít

Munkavédelmi cipő – már nem csak a védelem számít

2020-12-10

Munkavédelmi cipő használatával a láb sérüléseit lehet megelőzni. A munkavédelmi cipők több csoportba tartoznak attól függően, hogy milyen módon védik a lábat. A munkavédelmi cipő a munkaruházat elengedhetetlen eleme bizonyos munkakörök esetén. A munkavédelmi cipő megóvhatja a lábat a leeső súlyokkal szemben. Védelmet nyújthat az időjárás viszontagságai ellen, vagy az ellen, hogy a talpát egy éles tárgy átszúrja, és megsebesítse a viselőjét.

A modern munkavédelmi cipőket úgy igyekeznek kialakítani, hogy azok kényelmesen legyenek hordhatóak. Az ilyen cipők akár napi 10-12 órán keresztül is a dolgozó lábán lehetnek, ezért maximális kényelmet kell nyújtaniuk. A rendszerváltás előtt kapható szörnyűséges munkáscipők és bakancsok ideje már lejárt. A mai munkavédelmi cipők a védelem mellett a kényelemre is fókuszálnak. A munkavédelmi cipők széles tárháza a gumicsizmától kezdve a különféle acélbetétes bakancsokig, és villanyszerelő cipőkig terjed.

A munkavédelmi cipők egy igencsak fontos típusát a talpátszúrás ellen védő cipő testesíti meg. A veszélyes körülmények között, éles tárgyakkal dolgozó munkások mellett akár erdészek, ablakosok, vagy mezőgazdasági munkások is viselhetik. Ez a munkavédelmi cipő megvédi a viselőjét a tüskéktől, a bozóttól, illetve a földön fekvő éles tárgyaktól, üvegszilánkoktól, szegecsektől. A cipő talpát alkotó vastag anyag ellenáll a szúrásoknak, vágásoknak.

Az acélbetétes bakancs nem csak a rockerek, és bizonyos politikai irányzatokhoz tartozó alakok a divatruházata. Az acélbetétes bakancs is egy munkaruha, a munkavédelmi cipők egy bizonyos kategóriáját alkotja. A cipő orrában található acélbetét elsődleges feladata az, hogy a leeső súlyok ellen megvédje a viselő lábujjait. Ezt acél, vagy más fém alkalmazásával érik el. Válasszon megfelelő védelmet a munkájához mérten, munkavédelmi cipő vásárlás előtt tájékozódjon az Önnek leginkább megfelelő típus kiválasztása érdekében.